14:15 01.11.2018

Росія внесла до санкційного списку найбільших українських бізнесменів

3 хв читати
Росія внесла до санкційного списку найбільших українських бізнесменів

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв потрапив до списку фізичних осіб, проти яких упроваджено санкції уряду РФ на виконання указу президента "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України стосовно громадян і юридичних осіб РФ".

До списку також увійшов президент і мажоритарний акціонер концерну "Галнафтогаз" (зокрема мережа АЗС "ОККО") Віталій Антонов, співвласник групи компаній "Континіум" (зокрема мережа АЗС WOG) Степан Івахів і власник великої приватної газодобувної групи Burisma Микола Злочевський.

У списку також в. о. голови парламентського комітету з ПЕК Олександр Домбровський, бізнесмен Костянтин Григоришин (група "Енергетичний стандарт") і генеральний директор "Смарт-Холдингу" Олексій Пертін.

Туди також увійшли найбільший акціонер Ferrexpo Костянтин Жеваго, кінцевий власник Interpipe Limited Віктор Пінчук, Олександр Ярославський (група компаній DCH), Андрій Веревський ("Кернел") і Юрій Косюк (МХП).

У списку санкцій також керівники найбільших компаній України, зокрема: генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков, генеральний директор StarLightMedia Володимир Бородянський, генеральний директор ПрАТ "СКМ" Олег Попов і гендиректор телеканалу "112. Україна" Єгор Бенкендорф.

Крім того, до списку внесені бізнесмени Олексій Вадатурський ("Нібулон"), Олександр Герега ("Епіцентр" та "Нова лінія"), Філя Жебровська ("Фармак"), Володимир Костельман ("Фоззі-фуд"), Роман Чигір ("Фоззі Груп"), Олег Сотников ("Фоззі Груп"), Леонід Юрушев ("Унібудінвест"), Роман Мацола (депутат Верховної Ради), Павло Фукс ("Укррослізинг").

Крім того, санкції стосуються в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун і деяких депутатів, котрі входять до парламентського комітету з охорони здоров'я, зокрема голови комітету Ольги Богомолець, її заступників - Олега Мусія, Оксани Корчинської та Тетяни Донець, а також члена комітету Сергія Березенка.

У списку також генеральний директор фармкомпанії "Інтерхім" (Одеса) Анатолій Редер, голова правління ПрАТ "Індар" Любов Вишневська, депутат і бенефіціар фармкомпанії "Дарниця" (Київ) Гліб Загорій і його батько - голова наглядової ради фармкомпанії "Дарниця" Володимир Загорій. При цьому всі ці компанії в санкційному списку відсутні. Крім того, в переліку є один із найбільших українських фармдистриб’юторів - ТОВ "БаДМ".

До списку не ввійшов Дмитро Фірташ, але до нього внесено азотні компанії бізнесмена - ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Рівнеазот" і ПрАТ "УкрАгро НПК" (дистрибуція мінеральних добрив).

У списку санкцій також немає Ігоря Коломойського, але його ПАТ "Дніпроазот" внесено до санкційного списку юридичних осіб. Санкції стосуються також низки підприємств, які пов'язують із групою "Приват" та І.Коломойським. Зокрема, їх упроваджено стосовно Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), Марганецького та Покровського (колишній Орджонікідзевський) гірничо-збагачувальних комбінатів (МГЗК і ПГЗК). При цьому санкції введено стосовно голови правління КЗРК Федора Караманиця.

Під санкції потрапила також компанія EastOne Group Ltd В.Пінчука.

Як повідомлялося, санкції РФ стосовно України поширюються на 322 фізосіб і 68 юросіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА