14:27 01.11.2018

Санкції РФ не вплинуть на роботу ДПЗКУ та "Укрспирту", заявляють у компаніях

3 хв читати
Санкції РФ не вплинуть на роботу ДПЗКУ та "Укрспирту", заявляють у компаніях

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) і державне підприємство "Укрспирт" заявили, що застосування спеціальних економічних заходів з боку РФ не вплинуть на роботу компаній.

"У нас ніяких відносин із суб'єктами РФ немає і не було, ми не ведемо торгівлю з російськими компаніями. У зв'язку з цим на нас санкції ніяк не впливають", - повідомили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в ДПЗКУ.

У ДП "Укрспирт" зазначили, що на діяльність компанії рішення про санкції також не вплине, тому що вона не має контрактів з РФ, "нічого не постачає і нічого не завозить".

"56-те місце в російському списку санкцій - це визнання стратегії компанії на диверсифікацію виробництва… "Укрспирт" не постачає власної продукції до Російської Федерації та не використовує її сировину й комплектуючі у виробництві. До модернізації підприємства ми залучаємо вітчизняні, австрійські та китайські інжинірингові компанії. Головними напрямками нашої діяльності є внутрішній споживчий ринок та експорт до Польщі, Туреччини, Німеччини та Азербайджану", - йдеться в повідомленні держкомпанії на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Також ДП звернулося до учасників лікеро-горілчаного ринку з проханням зупинити виробництво та продаж лікеро-горілчаної продукції в Російській Федерації та на окупованих територіях.

Крім того, в "Укрспирті" зазначили, що лобіюють створення українського паливного продукту, який зменшить залежність від імпорту російських нафтопродуктів в Україні. Зокрема, держпідприємство вже підготувало та внесло до Верховної Ради законопроект №7348 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту".

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв 1 листопада підписав постанову про впровадження спеціальних економічних заходів до фізичних і юридичних осіб України.

Санкції поширюватимуться на 322 фізичних осіб та 68 юридичних осіб.

Під санкції також потрапили: найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт", засновник і мажоритарний акціонер МХП Юрій Косюк, виробник і експортер соняшникової олії Kernel Holding, голова ради директорів "Кернел" Андрій Веревський, ТОВ СП "Нібулон" і гендиректор компанії Олексій Вадатурський, ТОВ "МСП Ніка-Тера", ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", ТОВ "Комплекс Агромарс", ТОВ "М'ясна фабрика "Фаворит Плюс", ПрАТ "Український бекон", ТОВ "Украгробізнес" та ін.

Уряд України створив ДПЗКУ в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, зокрема, сумарні потужності з перевалювання на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

"Укрспирт" - великий виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність держпідприємства - понад 36 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА