16:11 01.11.2018

Ferrexpo наразі не бачить наслідків для компанії через санкції РФ

2 хв читати
Ferrexpo наразі не бачить наслідків для компанії через санкції РФ

Британсько-швейцарська компанія Ferrexpo, що контролює в Україні, зокрема, Полтавський та Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК та ЄГЗК), нині не бачить наслідків для своєї діяльності через внесення до списку санкцій РФ.

"Наразі ми не очікуємо будь-якого впливу (через санкції - ІФ)", - повідомляється в направленому агентству "Інтерфакс-Україна" офіційному коментарі менеджера з роботи з інвесторами та комунікаціями Ferrexpo Інгрід Макмехон (Ingrid McMahon) у відповідь на відповідний запит.

Як повідомлялося, уряд РФ 1 листопада ухвалив постанову №1300 щодо деяких юросіб і фізосіб на виконання указу президента "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ".

При цьому в списку значиться компанія Ferrexpo plc, Bahnhofstrasse 13, CH-6340 Baar, Switzerland. Водночас, як відомо, Ferrexpo plc є британською компанією, а компанія Ferrexpo AG зареєстрована в Швейцарії. Отже, формально юридично санкції не стосуються групи Ferrexpo.

На Лондонській фондовій біржі котируються акції британської гірничорудної компанії Ferrеxpo plc: вона володіє 100% акцій Ferrexpo AG (Швейцарія), якій, у свою чергу, належить 99,11% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК і 99,9% Беланівського ГЗК.

Група Ferrexpo є найбільшим виробником та експортером окатишів серед країн СРСР. У 2017 році компанія виробила 10,4 млн тонн залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Словаччини, Чехії, Німеччини та інших європейських країн, а також Японії, Тайваню, Південної Кореї та Китаю.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА