18:23 01.11.2018

Санкції РФ не вплинуть на діяльність і фінансовий результат "Кернел"

2 хв читати
Санкції РФ не вплинуть на діяльність і фінансовий результат "Кернел"

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, заявила, що рішення уряду РФ про застосування до неї санкцій не матиме негативних фінансових наслідків і не вплине на її діяльність.

"Санкції, введені постановою уряду РФ від 1 листопада 2018 року щодо фізичних і юридичних осіб України... не позначаться на діяльності "Кернел". Компанія володіє через спільне підприємство активом у Російській Федерації, але вже кілька років не веде діяльності на території РФ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі аграрної групи.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв 1 листопада підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів щодо фізичних і юридичних осіб України.

Санкції поширюватимуться на 322 фізичних особи та 68 юридичних осіб.

Зокрема, під санкції також підпали: найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" і засновник, мажоритарний акціонер компанії Юрій Косюк, виробник та експортер соняшникової олії Kernel Holding, голова ради директорів "Кернел" Андрій Веревський і гендиректор Євген Осипов, ТОВ СП "Нібулон" і гендиректор компанії Олексій Вадатурський, ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", Державне підприємство "Укрспирт", Тарас Барщовський (засновник групи TBFruit), міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий тощо.

"Кернел" - найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. Земельний банк "Кернел" в Україні становить 550 тис. га.

"Кернел" у 2018 фінансовому році (ФР, липень-2017 - червень-2018) скоротив чистий прибуток у 3,2 раза - до $55,95 млн порівняно з 2017 ФР. Виручка за цей період зросла на 10,8% - до $2,403 млрд, EBITDA скоротилася на 30,3%, до $222,5 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА