12:59 03.11.2018

Німеччина надасть Україні експертну допомогу в процесі приватизації держпідприємств – Саєнко

2 хв читати
Німеччина надасть Україні експертну допомогу в процесі приватизації держпідприємств – Саєнко

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі в Києві домовилися про надання Україні німецької експертної допомоги в процесі приватизації державних підприємств, повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

"Ми домовилися про те, що буде окремий експерт від Німеччини, який працюватиме з робочою групою з питань приватизації", – сказав О.Саєнко в ефірі радіо "Новое время", повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів у суботу.

За словами міністра, не так багато об'єктів держвласності підпадає під критерії "великої приватизації", і кожен із них має суттєві проблеми (або токсичні акціонери, або велика заборгованість, або виробничий процес поставлений в залежність від конкретного посередника тощо).

"Враховуючи це, термін підготовки об'єктів "великої" приватизації до продажу займе тривалий час – від 6 місяців і більше", – зазначив О. Саєнко.

Міністр нагадав, що на сьогодні найближче до продажу перебуває "Центренерго" – аукціон з продажу державного пакета відбудеться 13 грудня поточного року.

"А наступного року ми вже вийдемо на продаж наступних об'єктів із цього списку", – додав він.

Як повідомлялося, 29 жовтня Фонд державного майна (ФДМ) оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" через 45 днів.

Продаж пакета акцій "Центренерго" призначено на 11:00 13 грудня 2018 року. При цьому конкурс відбудеться лише в разі участі в ньому щонайменше двох потенційних покупців.

Також ФДМ відібрав інвестиційних радників для підготовки до продажу 11 із 23 об'єктів зі списку "великої" приватизації на 2018 рік. Зокрема, держава найняла радників з найвищою репутацією, зокрема White & Case, E & Y, KPMG, BDO, Baker McKenzie.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА