15:48 03.11.2018

Тимошенко заявила, що після виборів замість кредитування бізнесу під заставу введе страхування кредитів

2 хв читати
Тимошенко заявила, що після виборів замість кредитування бізнесу під заставу введе страхування кредитів

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що після виборів нова влада зніме штучні обмеження, які чинна влада створює для кредитування бізнесу.

Як повідомляє в суботу прес-служба партії, Ю.Тимошенко під час зустрічі з підприємцями в Чернівцях зазначила, що кредити слід надавати під страхування ризиків і без застав.

"Замість кредитування під заставу ми почнемо стандартну процедуру, як у всіх країнах, – страхування ризиків. Тобто ми будемо страхувати, а не брати живі застави. Кредитні ресурси мають становити щонайменше 80% ВВП. Ми створимо монетарну політику, яка щонайменше на 80% покриє ВВП. Економіка тоді почне жити", – цитує Ю.Тимошенко прес-служба партії.

Вона зазначила, що дії влади призвели до того, що економіка знекровлена і позбавлена кредитних ресурсів.

"Нацбанк ускладнив взяття кредитів настільки, що простий підприємець може взяти тільки короткостроковий кредит і під заставу, під 18-20%. Такі відсотки просто непосильні. Нашу країну позбавили кредитного ресурсу. Крім того, НБУ дає комерційним банкам гроші під 18-20% річних, коли в єврозоні центробанки дають під 0%. Обліковою ставкою Нацбанк, по суті, знищує економіку", – заявила політик.

Ю.Тимошенко переконана, що після того, як буде зупинена штучна інфляція, можна буде встановити низькі ставки рефінансування НБУ комерційних банків. "Це означатиме зниження ставки кредитування для бізнесу. Ми знімемо всі штучні умови для отримання кредитів українською економікою", – сказала вона.

Вона також зазначила, що НБУ вже багато років керує не країна, а зовнішня потужна фінансова корпорація глобального рівня, і це є однією з причин руйнування нашої економіки.

"Перше, що нам потрібно зробити, – повернути НБУ під управління країни. На наших фінансових можливостях заробляють ззовні", – констатувала лідер ВО "Батьківщина".

Вона зазначила, що нова влада також зробить ефективну систему іпотечного кредитування для придбання житла людьми без першого внеску, під 3% і на той термін, на який вирішить сім'я – до 30 років. Іпотечні ризики, за словами політика, рефінансуватиме держава.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА