13:37 05.11.2018

Наглядову раду "Укренерго" очолив екс-глава ЄБРР в Україні Аджунер

2 хв читати
Наглядову раду "Укренерго" очолив екс-глава ЄБРР в Україні Аджунер

Екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер очолив наглядову раду НЕК "Укренерго", його заступником обрано заступника держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, відповідне рішення прийнято на першому засіданні наглядової ради 2-3 листопада. Перед засіданням усі відібрані за результатами затвердженого Кабінетом Міністрів конкурсного відбору члени ради підписали відповідні контракти з компанією.

Наглядова рада створила комітети з аудиту, з призначень та визначення винагороди посадовим особам, з інвестицій та стратегії, регуляторний комітет і призначила їхніх керівників.

Крім того, НР підтвердила повноваження Всеволода Ковальчука як тимчасово виконувача обов'язків директора "Укренерго" і визначила графік своїх засідань на цей і наступний рік.

Як повідомлялося, до складу наглядової ради "Укренерго" увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Ш.Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, що має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів'є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), який має досвід роботи в операторі магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Франціски.

Державу в наглядовій раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну С.Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Згідно зі статутом компанії, наглядова рада погоджує стратегію її розвитку, річний фінансовий план, контролює фінансово-господарську діяльність, затверджує положення про регулювання діяльності, приймає рішення про випуск та розміщення цінних паперів (окрім акцій), обирає незалежних і внутрішніх аудиторів і оцінювачів майна, формує засади корпоративної та соціальної відповідальності, а також антикорупційну політику підприємства.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА