15:23 06.11.2018

В Україні створять аграрний реєстр для надання держпідтримки селянам-одноосібникам

2 хв читати
В Україні створять аграрний реєстр для надання держпідтримки селянам-одноосібникам

В Україні створять державний аграрний реєстр, який дасть змогу надавати державну підтримку селянам-одноосібникам у рамках програм держпідтримки АПК, повідомив керівник Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Міністерства аграрної політики та продовольства Юрій Апальков.

"Сьогодні готуються пропозиції щодо законопроекту, щоб в Україні з'явився державний аграрний реєстр. Сподіваємося, що ключове рішення з цього питання буде ухвалено ще цього року", - сказав він на прес-конференції в Мінагропроді у вівторок.

За словами Ю.Апалькова, селяни-одноосібники сьогодні не можуть скористатися програмою держпідтримки фермерів, оскільки більшість із них не зареєстровані як підприємці. Впровадження аграрного реєстру дасть змогу вирішити цю проблему й ефективніше використовувати "фермерський мільярд".

Ю.Апальков зазначив, що Укрдержфонд до кінця року очікує понад 2 тис. заявок за програмою підтримки новостворених фермерських господарств. За його словами, наступного року фонд має намір "сприяти спілкуванню фермерів і банків" у частині кредитування с/г виробників із компенсацією за рахунок держпідтримки.

"Із двома банками - ПриватБанком і Укргазбанком - досягнуто попередньої домовленості по-новому підійти до програм. Ми сподіваємося, що наступного року буде зовсім інша картина за програмою кредитування і співпраці з українськими банками", - зазначив він.

Заступник міністра аграрної політики Віктор Шеремета додав, що коло банків, через які фермери зможуть отримати кредити з держпідтримкою, буде значно розширено.

"Раніше працювали лише чотири банки з державною часткою. Сьогодні постанова №911 розширює коло до тих банків, які взагалі працюють в Україні з державними коштами, а їх понад 30. Це дає більше можливостей для фермерів", - пояснив він.

Крім того, за словами Ю.Апалькова, Укрдержфонд запустить проект "бізнес-інкубатор", який передбачає консультації для фермерів у режимі онлайн, а також супровід фермерів протягом півроку після завершення проекту. Цей проект покликаний підвищити економічну та юридичну грамотність фермерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Arricano Real Estate PLC викуповує свої акції у Dragon Capital для введення нового акціонера

ОГХК почала продавати титанову сировину до Італії, Іспанії, Німеччини, системно розширює географію експорту - керівництво

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА