16:39 06.11.2018

СБ підтримує пропозицію Мінфіну запровадити податок на виведений капітал для малого і середнього бізнесу

2 хв читати
СБ підтримує пропозицію Мінфіну запровадити податок на виведений капітал для малого і середнього бізнесу

 Світовий банк (СБ) підтримує запропоновану Міністерством фінансів України модель введення податку на виведений капітал (ПнВК) для малого та середнього бізнесу (МСБ), повідомила директор СБ з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

"А повну імплементацію законопроекту відкласти доти, доки не буде сприятлива фіскальна ситуація", - сказала вона під час засідання комітету з питань податкової і митної політики, вказавши, що, за розрахунками СБ можливі бюджетні втрати становитимуть 1,5% ВВП.

За словами С.Кахконен, запропонована Мінфіном альтернатива із заміни податку на прибуток податком на виведений капітал для компаній з обсягом доходів до 200 млн грн - це спосіб скоротити бюджетні втрати.

У свою чергу Мінфін наголошує, що для уникнення загрози фіскальної стабільності необхідне введення ПнВК для МСБ з річним обсягом доходу до 200 млн грн і використання компенсатора у вигляді умовної сплати авансом ПнВК у розмірі 50% від суми податкових зобов'язань з податку на прибуток за 2018 рік лише для цієї групи платників податків.

"У цьому випадку 95% від усієї кількості юридичних осіб перейдуть на сплату ПнВК і отримають переваги від цього податку. Платниками податків податку на прибуток залишаються близько 4,5 тис. компаній із річним обсягом доходу понад 200 млн грн, які задекларували 85% загальної суми податку на прибуток", - зазначає міністерство у релізі.

При цьому Мінфін зазначає, що така модель обговорювалася з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і була узгоджена як можлива.

Водночас один з авторів законопроекту Олександр Шемяткін вважає, що введення цього податку для МСБ стимулюватиме компанії до дроблення і не матиме належного ефекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА