16:55 06.11.2018

Луганська ТЕС перейшла на спалювання газу через блокування РФ доправлення вугілля

2 хв читати
Луганська ТЕС перейшла на спалювання газу через блокування РФ доправлення вугілля

Луганська ТЕС ("ДТЕК Східенерго") у вівторок вимушено перейшла на використання газу як палива через блокування РФ поставок вугілля залізничним транспортом, повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

"Паралельно "вибиватимемо" квоту на ввезення вугілля, як це було раніше з території Російської Федерації. Станція може працювати як на вугіллі, так і на газу, але вугілля - дешевше. А це, зрозуміло, вартість енергоносіїв. Населення області це не зачепить, тарифи залишаться незмінними", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше, 31 жовтня, Кабінет Міністрів України рекомендував Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП), встановити додатковий платіж ТОВ "ДТЕК Східенерго" для покриття додаткових витрат Луганської ТЕС на виробництво електроенергії з використанням природного газу до моменту відновлення поставок вугілля.

Як повідомлялося, Луганська ТЕС, що працює на відокремленому "острові" є єдиним виробником електроенергії в області, від якого залежить наявність світла і тепла в будинках мільйона споживачів.

Поставки вугілля на ТЕС з квітня 2017 року здійснювалися з активу "ДТЕК" в РФ - шахтоуправління "Обухівська" (Ростовська обл.), окільки станція може отримувати вугілля залізницею лише з російської території. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС з контрольованої українською владою території немає. З жовтня поточного року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля.

На сьогодні з об'єднаної енергосистеми України ланцюжком повітряних ліній 110 кВ можна забезпечити для області лише 60 МВт. У разі зупинки Луганської ТЕС на контрольованій території Луганської області виникне дефіцит потужності в 180-220 МВт.

"ДТЕК" створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА