16:59 06.11.2018

Україна та Ізраїль підпишуть угоду про вільну торгівлю наприкінці листопада - Гройсман

2 хв читати
Україна та Ізраїль підпишуть угоду про вільну торгівлю наприкінці листопада - Гройсман

Україна та Ізраїль підпишуть угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) наприкінці листопада, повідомив український прем'єр-міністр Володимир Гройсман за підсумками зустрічі з новим Надзвичайним І Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Джоелом Ліоном у Києві у вівторок.

"Документ суттєво розширить нашу економічну співпрацю і дозволить наростити товарообіг, який наразі становить $1 млрд на рік", - зазначив глава уряду на своїй сторінці у Facebook.

В.Гройсман також додав, що цього місяця в Києві відбудеться українсько-ізраїльський інноваційний саміт, учасниками якого стануть представники близько 50 підприємств, що працюють у галузі високих технологій.

"Співпрацю саме у сфері інновацій вважаємо однією з найперспективніших", - наголосив український прем'єр.

Як повідомлялося, Україна та Ізраїль завершили переговори про укладення договору про ЗВТ у квітні і мали намір підписати його до кінця 2018 року. На початку серпня сторони завершили юридичне звіряння тексту, а наступним кроком підготовки угоди до підписання був переклад погодженого тексту українською мовою та івритом.

Мінекономрозвитку України зазначало, що з моменту набуття документом чинності Ізраїль має намір скасувати на 80% мита для промислових товарів, а також низки товарів аграрної продукції - у рамках квот. Повністю ввізні мита на зазначені в угоді сільгосптовари буде скасовано під час перехідних періодів на три, п'яти і сім років. Для окремої категорії товарів передбачено часткову лібералізацію.

У свою чергу Україна має намір відкрити 70% ринку промислових товарів для ізраїльських виробників, а також скасувати мита на низку сільськогосподарської продукції одразу після набуття чинності угодою, на деякі - протягом трьох-п'яти років. Зокрема, Україна планує знизити тарифи на деякі сезонні овочі та фрукти з Ізраїлю.

Ізраїль стане 46 країною, з якою Україна укладе угоду про ЗВТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА