18:41 06.11.2018

Перший міжнародний нафтогазовий аукціон буде оголошено до кінця січня 2019 року

1 хв читати
Перший міжнародний нафтогазовий аукціон буде оголошено до кінця січня 2019 року

Перший міжнародний аукціон із продажу спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів в Україні буде оголошено не пізніше за січень 2019 року, його переможців буде визначено до кінця березня.

Згідно з дорожньою картою щодо пришвидшення проведення аукціонів і конкурсів із продажу спецдозволів, оприлюдненою на сайті уряду України, до кінця цього року профільні відомства мають сформувати й погодити з Міністерством екології та природних ресурсів перелік відповідних нафтогазових ділянок.

Попередньо йдеться про більш ніж 20 блоків загальною площею близько 5 тис. кв. км.

Серед переліку заходів, необхідних для реалізації до кінця 2018 року для забезпечення проведення аукціону: підрахунок вартості геологічної інформації та початкової вартості дозволів, підготовка аукціонної документації, проведення семінарів із залучення інвесторів.

Планується, що в аукціоні візьмуть участь не менше ніж три іноземні енергетичні компанії.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України наприкінці жовтня оновив план заходів щодо реалізації концепції розвитку газодобувної галузі до 2020 року. Крім того, з 24 жовтня 2018 року набув чинності тимчасовий порядок реалізації експериментального проекту щодо впровадження електронних торгів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА