12:36 07.11.2018

Уряд спрямує 500 млн грн на погашення заборгованості із зарплати шахтарям

1 хв читати
Уряд спрямує 500 млн грн на погашення заборгованості із зарплати шахтарям

Кабінет Міністрів України спрямує близько 500 млн грн на погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками державних шахт, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні ухвалюємо рішення про виділення 500 млн грн на виплату заробітних плат і покриття збитків українських шахт, які перебувають у державній власності", - сказав він під час засідання уряду в середу.

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 липня ухвалила рішення виділити державним шахтам додаткові 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості із заробітної плати гірникам. Проте, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, на 17 жовтня з 1,4 млрд грн передбачених законом коштів на виплату заборгованості гірникам було спрямовано лише 113 млн грн. На той момент міністр повідомляв, що проблема полягає у відсутності коштів, і відомство спільно з Міністерством фінансів шукає шляхи вирішення.

На початку жовтня заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун поінформував, що заборгованість із заробітної плати перед працівниками державних вугільних підприємств сягнула 470 млн грн.

Пізніше, наприкінці цього самого місяця нардеп Сергій Шахов заявив, що заборгованість із виплати зарплати на державних вуглевидобувних підприємствах перевищує 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА