13:41 07.11.2018

Мінінфраструктури ініціює норму про обов'язкове прокладання кабельної каналізації під час будівництва та реконструкції автодоріг

1 хв читати
Мінінфраструктури ініціює норму про обов'язкове прокладання кабельної каналізації під час будівництва та реконструкції автодоріг

Міністерство інфраструктури України ініціює внесення змін до державних будівельних норм щодо будівництва та ремонту автодоріг, обов'язкового прокладання кабельної інфраструктури.

"Ми хочемо, щоб усі дороги реконструювали і будували одночасно з кабельною каналізацією. Щоб це було прописано в державних будівельних нормах будівництва доріг. Неважливо, який підрядник: є категорія дороги і під неї є певна інфраструктура, яку має бути створено", - заявив в. о. гендиректора ДП "Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки" Мінінфраструктури Євген Владіміров на прес-конференції в Києві в середу.

За його словами, розрахункова вартість прокладення 100 км кабельної каналізації в процесі будівництва або реконструкції автодороги становить близько $0,5 млн.

В. о. гендиректора вважає, що розпорядником кабельної дорожньої інфраструктури, швидше за все, буде новостворене держпідприємство, що підпорядковується Мінінфраструктури.

"Це план заходів цього року. Відповідно, всі пропозиції ми подали до Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Щойно їх затвердять, ми почнемо рухатися за планом реалізації цього проекту", - сказав Є.Владіміров.

За його словами, як планується, в разі ухвалення цієї норми до кінця поточного року вже в 2019-му кабельну інфраструктуру може бути прокладено вздовж 7 тис. км доріг, які планується відремонтувати і побудувати наступного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА