15:34 07.11.2018

Кабмін створив Фонд розвитку інновацій

1 хв читати
Кабмін створив Фонд розвитку інновацій

Кабінет Міністрів вирішив створити Фонд розвитку інновацій. Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу з урахуванням доопрацювання державно-фінансовим департаментом секретаріату Кабміну в триденний термін.

У пояснювальній записці до проекту постанови Кабміну, текст якої має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна" зазначається, що в держбюджеті на 2018 рік передбачено 50 млн грн на забезпечення функціонування Фонду розвитку інновацій, розпорядником яких призначений дерфіндепартамент секретаріату Кабміну.

Заплановано, що фонд забезпечить стимулювання інноваційної діяльності в Україні, комерціалізацію результатів науково-технічних розробок, вихід на ринок нових товарів і послуг, забезпечить надання фінансової підтримки інноваційних компаній і проектів, а також сприятиме пошуку та залученню інвестицій у такі проекти.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман прогнозував запуск Фонду розвитку інновацій у липні 2018 року.

Влітку 2016 року представники інвестиційного та IT-ринків звернулися до президента України Петра Порошенка за підтримкою державою ідеї створення "фонду фондів" для інвестування в наявні та новостворені венчурні фонди та IT-стартапи.

У липні 2017 року В.Гройсман підтримав ідею створення "фонду фондів" для підтримки українських стартапів на умовах державно-приватного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА