12:52 08.11.2018

Уряд вперше схвалив виділення землі в зоні відчуження ЧАЕС під ВЕС

2 хв читати
Уряд вперше схвалив виділення землі в зоні відчуження ЧАЕС під ВЕС

Кабінет Міністрів на засіданні 7 листопада своїм розпорядженням дозволив ТОВ "Вітряний парк Поліський" розробку проекту землеустрою на декількох ділянках в Іванківському районі Київської області загальною площею 7 га для розміщення, будівництва, експлуатації будівель і споруд об'єктів вітрової енергетики.

"Сьогодні було надано "зелене світло" від уряду на розвиток вітроенергетики в Чорнобильській зоні", - прокоментував це рішення глава Мінприроди Остап Семерак на сайті відомства, уточнивши, що це перший такий дозвіл.

Міністр нагадав, що минулого року уряд ухвалив низку важливих рішень, які спростили процедуру ведення господарської діяльності на цій території.

"Зона відчуження має високий рівень інвестиційної привабливості. Це підтверджують інвестори з різних країн світу. Вони готові вкладати сюди кошти", - зазначив О.Семерак.

За його словами, за два роки на відведення земельної ділянки в зоні відчуження з метою реалізації проектів відновлюваної енергетики надійшло понад 60 заявок від інвесторів: і вітчизняних компаній, і компаній із Данії, США, Китаю, Німеччини, Франції, Японії та Білорусі.

Згідно з пояснювальною запискою до розпорядження, наявною в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", ТОВ "Вітряний парк Поліський" направило відповідне клопотання на початку листопада 2017 року.

У розпорядженні йдеться, що в подальшому цю ділянку буде передано ТОВ в оренду на 49 років для розміщення вітрової електростанції.

Згідно з даними держреєстру, ТОВ "Вітряний парк Поліський" створено в жовтні 2016 року зі статутним капіталом 1,5 тис. грн. Його власником і директором є Світлана Віннік з Ірпеня.

На початку квітня цього року ТОВ повідомило про плани побудувати Поліську ВЕС встановленою потужністю 40 МВт. Водночас на сайті групи компаній "Вітряні парки України", який зазначено в інформації ТОВ "Вітряний парк Поліський", поки що йдеться про одну вітроустановку на 4,5 МВт із планованим завершенням монтажу в квітні-серпні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА