15:33 08.11.2018

Рада ухвалила законопроект про зниження акцизного податку з автомобілів у цілому

2 хв читати
Рада ухвалила законопроект про зниження акцизного податку з автомобілів у цілому

 Верховна Рада підтримала законопроект №8487 про зниження акцизного податку з автомобілів у другому читанні з техніко-юридичними поправками.

"За" відповідний законопроект проголосували 250 народних депутатів за 226 мінімально необхідних голосів, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки більшість машин оформлено на нерезидентів, очевидно, що знову цих "верблюдів" привезти в Україну неможливо. Тому ми запропонували компромісне рішення про звільнення від відповідальності за порушення податкових норм і митних правил щодо дотримання термінів і умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту для осіб, які виконали умови тимчасового порядку митного оформлення таких автомобілів", - сказала глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, представляючи проект закону в парламенті в четвер.

При цьому запропоновано сплатити за третю особу штраф 8,5 тис. грн, уточнила вона.

Згідно з техніко-юридичною поправкою, внесеною до законопроекту, понижувальний коефіцієнт при розмитненні автомобіля в 50% буде застосований протягом 90 календарних днів.

"На всі 90 календарних днів - 50%, без застосування частки 0,75", - уточнила Н.Южаніна.

Законопроект № 8487, зокрема, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні EUR50 для авто на бензинових двигунах з об'ємом до 3 тис. см куб., Для автомобілів з великим об'ємом двигуна - EUR100. Для автомобілів на дизельних двигунах до 3,5 тис. куб. см - EUR75 і EUR150 - для авто на більш потужних двигунах. Водночас розмір акцизу дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА