15:47 08.11.2018

Біля ВР триває акція водіїв іномарок на "єврономерах", незважаючи на ухвалені депутатами рішення про зниження акцизу

2 хв читати

Водії іномарок з іноземною реєстрацією (на "єврономерах") продовжують акцію біля будівлі Верховної Ради в Києві, незважаючи на ухвалені в парламенті зміни до Податкового кодексу України, які знижують акцизний податок на розмитнення автомобілів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції блокують рух транспорту на вул. Грушевського біля будівлі парламенту. Вони також перебувають на площі Конституції.

Група активістів викрикувала нецензурну лайку в бік будівлі парламенту, а також слово "Ганьба!" (Ганьба).

Біля будівлі парламенту з боку акції посилено наряди правоохоронців.

Раніше цього дня Верховна Рада підтримала законопроект №8487 про зниження акцизного податку з автомобілів у другому читанні з техніко-юридичними поправками.

"Оскільки більшість машин оформлено на нерезидентів, очевидно, що знову цих "верблюдів" привезти до України неможливо. Тому ми запропонували компромісне рішення про звільнення від відповідальності за порушення податкових норм і митних правил щодо дотримання термінів та умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту для осіб, які виконали умови тимчасового порядку митного оформлення таких автомобілів", - сказала голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, представляючи проект закону в парламенті в четвер.

При цьому пропонується сплатити за третю особу штраф 8,5 тис. грн, уточнила вона.

Згідно техніко-юридичною поправкою, внесеною до законопроекту, понижувальний коефіцієнт за розмитнення автомобіля в 50% буде застосовано 90 календарних днів.

"На всі 90 календарних днів - 50%, без застосування частинки 0,75", - уточнила Н.Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА