17:26 08.11.2018

Рада ухвалила закон про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів з іноземними номерами

2 хв читати
Рада ухвалила закон про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів з іноземними номерами

Верховна Рада ухвалила закон про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах, з техніко-юридичними поправками.

Проект закону №8488 у другому читанні та в цілому підтримали 245 народних депутатів за мінімально необхідних 226 голосів, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як зазначила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, до другого читання народні депутати подали 67 пропозицій до законопроекту, з яких комітет підтримав 10.

"Решта 57 пропозицій можна об'єднати в дві групи. Це - вилучення із взаємодії Національної поліції, щоб і далі не можна було зупиняти порушників митного законодавства. А друга - значне скорочення штрафів, щоб знову провокувати порушення законодавства", - сказала Н.Южаніна, представляючи законопроект у парламенті в четвер.

Законопроект, зокрема, передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо встановлення адміністративної відповідальності за водіння транспортним засобом, за яким значаться порушення термінів його тимчасового ввезення або переміщення в режимі транзиту, а також який було використано для підприємницької діяльності.

Водночас законопроект містить зміни до закону про Нацполіцію, які містять норми про зупинку автомобіля з іноземними номерами.

"Ми вносимо зміни ... щоб саме Нацполіції надати право притягати до адмінвідповідальності. Це адміністративне порушення людиною, яка водить автомобіль, тобто резидентом України. Водночас Нацполіція вносить дані до єдиної системи - і митники таким чином знають, що за цим автомобілем нерезидент, який увів його в (відповідний митний - ІФ) режим, порушив митне законодавство. І вже з митного законодавства притягати до відповідальності будуть митники", - пояснила Н.Южаніна.

Як повідомлялося, водії іномарок з іноземною реєстрацією продовжують акцію біля будівлі Верховної Ради в Києві. Учасники акції блокують рух транспорту на вул.Грушевського.

Законопроект №8488 пропонує встановити штрафи за порушення терміну перебування автомобілів на закордонних номерах у режимі транзиту. Окрім чинного штрафу в розмірі 8,5 тис. грн за порушення терміну більш ніж на десять діб, запропоновано запровадити санкцію за порушення терміну від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, понад 30 діб (а також втрату або розукомплектація транспортного засобу) - 170 тис. грн або конфіскацію авто за рішенням суду.

Штраф за порушення терміну перебування автомобіля в режимі тимчасового ввезення запропоновано встановити на рівні 17 тис. грн у разі перевищення терміну на 10-20 діб, 85 тис. грн - 30 діб, понад місяць - 170 тис. грн або конфіскація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА