19:25 09.11.2018

Китай готовий інвестувати у створення мультимодальних вантажних терміналів на кордоні України з ЄС

2 хв читати
Китай готовий інвестувати у створення мультимодальних вантажних терміналів на кордоні України з ЄС

Китай планує інвестиційні проекти зі створення мультимодальних вантажних терміналів на українській території на кордоні з ЄС у рамках розвитку транзиту з Євросоюзом.

У Пекіні 8-9 листопада 2018 року відбулася зустріч заступника міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктора Довганя з віце-прем'єр-міністром КНР Лю Хе, керівництвом Державного комітету розвитку та реформ, а також міністерств транспорту і комерції Китаю у рамках транспортної ініціативи "Один пояс - один шлях".

На зустрічі наголошувалося на необхідності розвитку транзиту з Китаю до ЄС.

"Китайська сторона зазначила, що цього року було перевезено 6500 контейнерів до Австрії, і зростає вантажопотік за Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом. Плануються інвестиційні проекти зі створення мультимодальних терміналів на кордоні з ЄС (Львів, Ковель та Ужгород)", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Крім того, Мінінфраструктури заявляє про досягнення домовленостей щодо підписання угоди про автомобільний транспорт між Україною та Китаєм із заступником міністра транспорту КНР Лю Ксаомінгом до травня 2019 року. Ця угода дасть змогу компаніям обох країн здійснювати перевезення на території іншої держави незалежно від встановлених маршрутів, виходячи з потреби логістики і торгівлі.

У рамках стратегічного партнерства між Україною та КНР китайська сторона поінформувала Мінінфраструктури про підготовку CRBC (China Road and Bridge Corporation) проектів будівництва мосту через Дніпро біля Кременчука та бетонної дороги 1-ї категорії Одеса-Миколаїв-Херсон.

Також китайська сторона заявила про готовність COFCO (Китайська національна зернова, оліє- та продовольча корпорація) інвестувати в причальні потужності Миколаївського порту та річкову логістику до $30 млн.

Крім того, CRRC (Сhina railway rolling corporation) готує пропозицію щодо лізингу та спільного підприємства з виробництва електричних локомотивів для "Укрзалізниці".

Окрім зазначених питань, під час зустрічі обговорювалося надання кредиту на будівництво мосту через Дніпро біля Кременчука за пільговою ставкою в 3% річних у сумі $340 млн із відстроченням платежів на термін будівництва в чотири роки (відбудеться після завершення ТЕО проекту).

Як повідомлялося, у вересні "Укрзалізниця" підписала меморандуми про співпрацю зі світовими компаніями Alstom та CRRC.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА