20:03 09.11.2018

Мінінфраструктури планує розвиток аеропорту "Чернівці" на основі державно-приватного партнерства

2 хв читати
Мінінфраструктури планує розвиток аеропорту "Чернівці" на основі державно-приватного партнерства

Міністерство інфраструктури України планує розвиток Міжнародного аеропорту (МА) "Чернівці" ім. Каденюка на основі державно-приватного партнерства (ДПП) із залученням консультантів від International Finance Corporation. (IFC)

"Обговорюємо з секретарем Чернівецької міської ради Василем Проданом та комунальними службами питання розвитку місцевого аеропорту на основі державно-приватного партнерства із залученням консультантів IFC", - повідомив радник міністра інфраструктури Юрій Гусєв на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він зазначив, що аеропорт цього року показав позитивну динаміку пасажиропотоку: за десять місяців він зріс на 45% порівняно з показником за весь 2017 рік, а загалом за підсумками цього року очікується зростання більш ніж на 50% - до 75 тис.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури вважає за необхідне реконструювати низку регіональних аеропортів, зокрема, щоб аеропорт "Чернівці" міг приймати повітряні судна типу Boeing-737-800/900, Аirbus-320/321.

МА "Чернівці" - аеропорт у південно-західній частині України, за 30 кілометрів від кордону з Румунією. У 1999 році згідно з розпорядженням уряду він отримав статус міжнародного.

В аеропорту є дві злітно-посадкові смуги. Основна використовується в повсякденній роботі для приймання/відправлення повітряних суден, має асфальтобетонне покриття, завдовжки 2216 м і завширшки 42 м, за несною здатністю належить до класу 2 (PCN 21/F/D/W/T) і дає змогу приймати літаки типу Ан-12, Як-42, Ту-134, Boeing-737, Аirbus-320. Додаткова – ґрунтова, розташована паралельно основній, у роботі аеропорту не використовується. Пропускна здатність аеропорту становить 12 зльотів/посадок на годину.

КП "МА "Чернівці" в 2017 році збільшило виручку в 3,3 раза - до 14,1 млн грн, проте його чистий збиток становив 1,58 млн грн порівняно з чистим збитком 0,02 млн грн роком раніше.

Згідно з інформацією на сайті аеропорту, нині регулярні рейси до нього раз на день здійснює авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" на літаку Embraer-90.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА