10:18 12.11.2018

США надалі протидіють "Північному потоку-2" і "Турецькому потоку"

2 хв читати
США надалі протидіють "Північному потоку-2" і "Турецькому потоку"

США залишаються противниками будівництва газопроводів "Північний поток-2" і "Турецький потік", які дадуть змогу Росії обійтися без української газотранспортної системи в транспортуванні газу до Європи, заявив міністр енергетики США Рік Перрі на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у понеділок у Києві.

"США продовжують протидію "Північному потоку-2" і "Турецькому потоку". І причини дуже зрозумілі: громадяни України та Європи не повинні стати заручниками постачання енергоресурсів з одного джерела", - наголосив Р.Перрі.

За його словами, США готові працювати як партнери з Україною в енергетичній сфері.

"Ми готові підтримувати зусилля "Нафтогазу" із розділення видобутку газу від розподілу, анбандлінгу. Ми також хотіли б підтримати зусилля України із лібералізації ринку електроенергії та підвищення прозорості", - сказав міністр.

Він також відзначив останні позитивні ініціативи у сфері енергетики, зокрема в галузі розкриття геологічних даних про ділянки видобутку енергоресурсів, спрощення ліцензування.

"Усі ці заходи посилають чітке повідомлення, як уряду і приватному сектору США, так і європейським колегам України. Це свідчить про те, що Україна дуже серйозно ставиться до процесу реформування", - додав Р.Перрі.

У свою чергу глава українського уряду відзначив велику зацікавленість у такій спільній роботі, заявивши про широкий спектр можливостей для розширення співпраці в енергетичній сфері між Україною та США.

"Усе, що стосується видобутку українського газу, взаємодії в управлінні українською ГТС, поглиблення співпраці в атомній сфері й у багатьох інших сферах, де маємо абсолютно хороші можливості разом бути сильнішими", - перерахував можливі напрями для партнерства В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА