11:43 12.11.2018

Голова Ради НБУ пропонує повернутися до держрегулювання цін і знизити ставку ПДВ на продукти

1 хв читати
Голова Ради НБУ пропонує повернутися до держрегулювання цін і знизити ставку ПДВ на продукти

Голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин пропонує повернутися до державного регулювання цін та знизити податок на додану вартість на продукти харчування.

"…Вважаю за доцільне такі заходи: впровадження зниженої ставки ПДВ на продукти харчування, впровадження за аналогією з європейськими країнами максимальних торговельних націнок... забезпечення державного контролю за ціноутворенням на споживчому ринку України (відновлення роботи Державної цінової адміністрації)", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, уповільнення споживчих цін сприятиме комплексному перегляду політики ціноутворення на продукти харчування.

У питанні держрегулювання максимальна націнка на продукти не повинна перевищувати 15% ціни від виробника, на інші товари - не вище ніж 30%, на імпортні товари - не більше ніж 30% від митної ціни, уточнив Б.Данилишин.

Як повідомлялося, з жовтня 2016 року уряд запровадив "пілотний" проект зі скасування державного регулювання цін на продукти харчування, а в 2017-му Кабінет Міністрів скасував таке регулювання. В Україні держрегулювання цін діяло на дитяче харчування, хліб, борошно, цукор, крупи, м'ясо-молочні продукти, яйця, соняшникову олію та інші продукти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА