13:15 12.11.2018

Аукціон імпресіоністів Christie's зібрав $279 млн, менше від мінімальної оцінки

2 хв читати
Аукціон імпресіоністів Christie's зібрав $279 млн, менше від мінімальної оцінки

Традиційний осінній аукціон робіт імпресіоністів і модерністів Christie's зібрав $279 млн - на 42% менше, ніж минулого року.

Результат був гірший від найнижчої оцінки аналітиків, котра становила $305 млн. За даними агентства Bloomberg, 15% із 61 виставленого на продаж лотів не знайшли покупців, у цій групі виявилася і одна з робіт Ван Гога.

Провідними картинами минулого в суботу аукціону стали роботи Клода Моне і Пабло Пікассо.

За словами організаторів Christie's, учасники торгів з Азії, зокрема Китаю, ставали переможцями або робили передостанню ставку в 12 лотах. Картину Моне із серії "Латаття" придбав клієнт гонконгського філії Christie's за $31,8 млн.

Яскравою подією вечора став продаж зимового "Пейзажу в Живерні" Моне. Остаточна ставка на лот перевищила оцінну вартість картини утричі.

На аукціоні були запропоновані 15 картин Пікассо, 13 з яких знайшли покупців. Серед відвідувачів був правнук художника, Олівер Уідмайер Пікассо, який зазначив, що "люди уважні, вони хочуть витрачати гроші, але не кидати їх на вітер".

Двоє художників встановили нові рекорди вартості своїх робіт: скульптуру Жана Арпа придбали за $5,8 млн, і картину Тамари де Лемпицька "Жінка з мандоліною" (La Musicienne) знайшла нового власника на ставці у $9,1 млн.

Аукціон Christie's відкрив тиждень аукціонів, що відбувається щопівроку. Передбачається, що в цей раз загальний обсяг продажу перевищить $1,8 млрд. У зв'язку із загостреною торговельною війною Америки і Китаю головну роль у події відіграє китайський уряд, що вирішує посилити або послабити контроль капіталу зацікавлених покупців з Азії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА