17:27 12.11.2018

Україна може бути Техасом в Європі - Перрі

2 хв читати
Україна може бути Техасом в Європі - Перрі

Україна має великий ресурсний потенціал і може стати європейським Техасом, заявив міністр енергетики США Рік Перрі під час зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні та Бізнес-ради США-Україна.

"Ви можете не тільки бути основним постачальником щодо завезення скрапленого газу через Польщу, а потім звідти забезпечувати Європу. Потенціал розвідки і видобутку в Україні такий - і це свого роду моя заява: Україна може стати Техасом в Європі", - сказав він у Києві в понеділок.

Р.Перрі відзначив "вражаючий" потенціал для такого розвитку.

"Я нагадую людям, які 10 років тому нам (у Техасі - ІФ) розповідали, що в світі вже видобуто все викопне паливо. Вони називали той час піком видобутку нафти, пам'ятаєте? Якийсь чоловік подорожував країною, розповідаючи про піки видобутку нафти. А ці ресурси завжди були там, й інновації та технології надали можливість отримати доступ до них. І на сьогодні США є країною номер один із видобутку нафти і газу в світі", - сказав Р.Перрі, який був губернатором штату Техас у 2000-2015 рр.

За його словами, США і далі допомагатимуть Україні в розробці Національного плану енергетичної стабільності, а також продовжать співпрацю у створенні міжвідомчого оперативного штабу на випадок диверсій та ядерних інцидентів.

Водночас Р.Перрі повідомив, що багато американських компаній зацікавлені у співпраці з Україною: "У нас є багато компаній, які будуть зацікавлені прийти сюди і поспілкуватися з українським урядом щодо геологічної розвідки, прокладення планованих трубопроводів, інфраструктурного потенціалу, який надає багатьом громадянам України роботу і поліпшення якості їхнього життя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА