15:26 13.11.2018

Створення східноєвропейського енергохаба дасть змогу Україні, Польщі та Литві стати енергетично незалежними від РФ

1 хв читати
Створення східноєвропейського енергохаба дасть змогу Україні, Польщі та Литві стати енергетично незалежними від РФ

Створення східноєвропейського енергетичного хаба дасть змогу Україні, Польщі та Литві стати енергетично незалежними від Росії, вважає голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Ми обговорили спільні дії в енергетичній безпеці... Зокрема, йдеться про ідею створення єдиного енергетичного хаба та об'єднання наших зусиль - і об'єднання наших електростанцій, і постачання газу, оскільки скраплений газ, який на сьогодні постачають до Балтії, та газові сховища, які є в Україні, разом можуть створити великий комплекс... який дасть нам змогу вийти повністю на енергетичну незалежність від Росії", - сказав А.Парубій на спільній прес-конференції зі спікерами парламентів Польщі та Литви у вівторок у Вільнюсі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в резолюції за підсумками 9-го засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва підтримано зусилля із розвитку східноєвропейського енергетичного хаба шляхом об'єднання критичної інфраструктури (ліній електропередач, газопроводів, газових сховищ, залізничних і автомобільних мереж) держав - членів парламентської асамблеї, а також інфраструктури прикордонних регіонів між Польщею та Україною.

Як повідомлялося, 9-те засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва відбулося 12-13 листопада у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА