16:58 13.11.2018

"Нафтогаз" прагнутиме безпосередньо працювати з населенням-кінцевим споживачем газу і тепла - Коболєв

2 хв читати
"Нафтогаз" прагнутиме безпосередньо працювати з населенням-кінцевим споживачем газу і тепла - Коболєв

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає основною поразкою компанії за останні роки те, що вона не змогла пояснити своїм кінцевим бенефіціарам - населенню України - усі вигоди реформи газового ринку.

"Нафтогазу" треба безпосередньо розпочати працювати з населенням - кінцевими споживачами газу і тепла", - назвав один із способів вирішення цієї проблеми глава компанії під час форуму "Диригенти змін", у Києві у вівторок.

На його думку, якби компанія змогла працювати безпосередньо, то проблеми, схожі на ті, що виникли зараз, із затримками включення тепла в Кривому Розі або Смілі, можна було б вирішувати з вигодою для кінцевого споживача.

А.Коболєв відзначив серед причин негативного ставлення населення до реформ на газовому ринку також їх незавершеність і затримку уряду в переході на монетизацію субсидій кінцевим споживачам, замість якої було впроваджено проміжну модель перерахування субсидій облгазам і газзбутам.

"Нам, правда, вдалося домогтися великих перемог на зовнішньому ринку, але на внутрішньому фронті ми поки що не дуже успішні", - констатував глава правління НАК.

Як приклад він навів нездатність за останні роки отримати доступ до абонентської бази кінцевих споживачів, яка б надала можливість з дотриманням всіх вимог захисту персональних даних отримати інформацію про реальний стан споживання газу та виділених субсидії.

За відсутності такого доступу, А.Коболєв оцінив обсяги щорічно приписуваного населенню споживання газу за пільговими цінами до 2 млрд куб. м, або до $700 млн.

Як повідомлялося, наприкінці серпня "Нафтогаз України" створив "внучки" для постачання газу тепловикам і промисловості - ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз тепло" і ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз трейдинг", які у вересні отримали ліцензії на поставку газу.

Роком раніше НКРЕКП видала ліцензію на постачання газу ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України". Дочірній компанії НАК - "Газ України"- належить 100% усіх трьох компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА