18:10 13.11.2018

"Наш край" вимагає розслідування діяльності керівництва "Нафтогазу" через проблеми з опаленням в Смілі та Шепетівці

2 хв читати
"Наш край" вимагає розслідування діяльності керівництва "Нафтогазу" через проблеми з опаленням в Смілі та Шепетівці

Керівництво НАК "Нафтогаз України" має бути негайно звільнено та притягнуто до відповідальності за відключення опалення в житлових будинках, дитячих садах, школах і лікарнях у низці міст України, заявляє народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

"У Кривому Розі, Смілі та Шепетівці надзвичайна ситуація. Керівництво "Нафтогазу" заблокувало поставку цим містам палива для котелень. Замерзають сотні багатоквартирних будинків, дитячих садків, лікарень. Це злочин, коли державна компанія свідомо ставить під загрозу життя і здоров'я сотень тисяч людей. Керівництво "Нафтогазу" має бути негайно звільнено та притягнуто до відповідальності", - сказав С.Шахов.

Як повідомляє прес-служба партії у вівторок, на його переконання, катастрофа на самому початку опалювального сезону стала наслідком помилкової стратегії держмонополії.

"До "Нафтогазу" прийшли "менеджери", далекі від реальних проблем комунальних підприємств і простих громадян. Їхній пріоритет - гігантські зарплати, дивіденди та премії для себе. Ці "молоді олігархи" перетворили стратегічне підприємство в лавочку для особистого збагачення з надзвичайними, точніше, каральними, повноваженнями", - вважає парламентарій.

"Скільки ще міст має замерзнути за їхньою волею, нікому невідомо - попереду вся зима. По суті, ми маємо справу з шантажем під державним дахом, що ставить собі за мету особисте збагачення", - пояснив С.Шахов.

Він вважає, що керівництво "Нафтогазу" заслуговує не лише відставки, але і порушення щодо них декількох кримінальних справ. "Пора ставити крапку в цій історії – звільнити "молодих олігархів" із "Нафтогазу", а їхні справи передати правоохоронним органам. Водночас уряд має здійснити аудит державної газової монополії та взяти її під своє пряме управління. Доки не сталося більшої біди" , - резюмував парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА