18:50 13.11.2018

ЄБРР відзначає стабілізацію банківської системи України за високого рівня NPL

1 хв читати
ЄБРР відзначає стабілізацію банківської системи України за високого рівня NPL

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР, EBRD) відзначає стабілізацію банківської системи України, однак констатує збільшення коефіцієнтів NPL-кредитів, наголошується в звіті банку.

"Сьогодні банківська система України стабілізувалася після трьох років зусиль, спрямованих на очищення і консолідацію малоефективних і слабких банків. Водночас залишаються системні ризики щодо високого рівня NPL і високого ступеня державної власності", - зазначається в оприлюдненому документі.

"З великим зволіканням закон про корпоративне управління державними банками було остаточно затверджено в 2018 році, що є позитивною подією і, як очікується, змінить наглядові ради в державних банках", - наголошується звіті ЄБРР.

Автори документа констатують позитивні тенденції в енергетичному секторі, зокрема, щодо гармонізації українського законодавства з європейським.

Завдяки ухваленню відповідного законодавства Україна гармонізувала свої норми директивами Третього європейського енергетичного пакета зі значним покращенням законодавчої та нормативної бази.

Негативною тенденцією, на думку ЄБРР, є високі темпи інфляції, які є наслідком серйозних коливань на валютному ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА