19:24 13.11.2018

Заходи РФ щодо України не вводять прямої заборони на поставки товарів від санкційних компаній

2 хв читати
Заходи РФ щодо України не вводять прямої заборони на поставки товарів від санкційних компаній

Обмежувальні заходи РФ щодо України, прийняті на початку листопада, не вводять прямої заборони на поставки товарів від компаній, що підпали під санкції, розповіло "Інтерфаксу" джерело в фінансово-економічному блоці уряду.

"Постанова уряду від 1 листопада стосується лише фінансових взаємин і не вводить заборони на торгові угоди з залученням третіх сторін", - заявив співрозмовник агентства.

Таким чином, фізичні поставки до Росії продукції, виробленої компаніями, що підпали під санкції, можуть здійснюватися і зараз, якщо сторони використовують модель розрахунків, що не порушує режим обмежень. Для того щоб товари від санкційних українських юридичних осіб почали зупиняти на митниці, потрібен окремий документ.

Як повідомлялося раніше, прем'єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів щодо фізичних і юридичних осіб України. Санкції поширюються на 322 фізичні особи та 68 юридичних осіб.

Згідно з підписаною постановою вводяться спеціальні економічні заходи, що передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території РФ, а також заборона на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

Санкції поширюються, зокрема, на суддів Конституційного суду України, депутатів Верховної ради VIII скликання, великих українських підприємців, чиновників Адміністрації президента України, керівників виконавчої влади України та великих українських компаній. Юридичних осіб, які підпадають під санкції, контролюють найбільші бізнесмени України.

Як наголошувалося в супровідному листі до постанови, уряд РФ залишає за собою право скасування введених заходів "у разі скасування Україною обмежувальних заходів, введених відносно російських громадян і юридичних осіб". "Постанова спрямована на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юросіб з боку України на зняття, обмеження введених раніше українською стороною щодо цих осіб, і нормалізацію двосторонніх відносин", - зазначалося в повідомленні.

При цьому, згідно з документом, Мінпромторгу і Мінекономрозвитку РФ доручається "забезпечити збалансованість товарних ринків і запобігання негативному впливу спеціальних економічних заходів" щодо України на діяльність російських організацій.

Одночасно Мінфін призначений відповідальним органом із направлення до уряду пропозицій про зміну переліків українських юридичних і фізичних осіб, які підпали під санкції, а також про надання тимчасових дозволів на проведення певних операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА