12:44 14.11.2018

Дефіцит проекту держбюджету-2019 до 2-го читання збережено в межах 2,3% ВВП

1 хв читати
Дефіцит проекту держбюджету-2019 до 2-го читання збережено в межах 2,3% ВВП

 Міністерство фінансів під час доопрацювання проекту держбюджету України на 2019 рік до другого читання з урахуванням пропозицій Верховної Ради та президента змогло зберегти дефіцит у межах 2,3% валового внутрішнього продукту (ВВП), повідомила в. о. міністра Оксана Маркарова на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"З усіма цими досить відповідальними змінами нам вдалося добитися головного - дефіцит бюджету залишається у рамках 2,3% (ВВП)", - сказала вона, представляючи документ.

О.Маркарова зазначила, що необхідність утримання дефіциту в таких межах пов'язана з безпрецедентними виплатами за державним боргом, які припадають на 2019 рік, - понад 400 млрд грн, а також необхідністю профінансувати всі пріоритети: безпеку, оборону, медицину, освіту та проекти розвитку, щоб темп зростання економіки був вищим за 3%.

"Відповідно на цей день цей держбюджет, який ми подаємо до другого читання, є відповідальним бюджетом розвитку країни", - наголосила глава Мінфіну.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уточнив, що наступного року Україна має виплатити в рахунок обслуговування та погашення держборгу 417 млрд грн.

"Лише у травні місяці у нас повернення боргу $2,7 млрд! За один місяць! Це колосальний виклик, що потребує відповідальності та чесності у спілкуванні з людьми", - заявив глава уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА