16:08 14.11.2018

Кабмін має намір запропонувати Раді зняти верхню межу нарахування ЄСВ і ввести регресивну шкалу

2 хв читати
Кабмін має намір запропонувати Раді зняти верхню межу нарахування ЄСВ і ввести регресивну шкалу

 Кабінет Міністрів затвердив законопроект, що знімає верхню межу нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) і вводить з 2019 року регресивну шкалу сплати ЄСВ, тобто зменшення ставки внеску для зарплати, що перевищує 25 мінімальних (104,3 тис. грн).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект Кабмін затвердив з триденним доопрацюванням на засіданні в середу.

"Ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тис. грн зменшуватиметься аж до 5% для суми, яка перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат. Також запропоновано встановити в законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на підприємствах", - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи законопроект в уряді.

Як зазначив А.Рева, поряд з цим запропоновано посилити відповідальність за несплату ЄСВ. Зокрема, передбачено посилення кримінальної відповідальності і обмежень за порушення порядку сплати ЄСВ або його несплату.

"Ми пропонуємо встановити деякі обмеження для тих, хто має заборгованість зі сплати ЄСВ - керування транспортними засобами, виїзд за кордон, полювання", - уточнив міністр.

За словами А.Рева, законопроект також передбачає вимогу сплачувати єдиний соціальний внесок керівникам підприємств, виходячи з розрахунку двох мінімальних заробітних плат.

Він також зазначив, що 84 тис. керівників підприємств отримують мінімальну зарплату в Україні, 20 тис. з них - у Києві. Тоді як до зниження ставок ЄСВ у 2016 році з 38% до 22% цей показник був 48 тис.

"Також 75% підприємств демонструють середню зарплату до 4 тис. грн, і це приватний сектор ... Кваліфікована і некваліфікована праця оплачується за документами однаково", - зазначив він.

За оцінками Мінсоцполітики, додаткові надходження до бюджету від таких заходів можуть становити до 10 млрд грн.

Також Кабмін має намір запропонувати парламентаріям сконцентрувати адміністрування сплати ЄСВ до Пенсійного фонду, а за Державною фіскальною службою залишити функцію збору.

Нинішнє законодавство передбачає сплату 22% ЄСВ із зарплат, сума яких не перевищує 15 мінімальних зарплат (55,8 тис. грн). За даними Мінсоцполітики, 50,9 тис. Українців отримують заробітну плату вище 55,8 тис. Понад 3,8 млн українців отримують офіційну зарплату до 4 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА