17:55 14.11.2018

Верховний Суд скасував рішення попередніх інстанцій у справі про неправомірність ліквідації банку "Київська Русь"

2 хв читати
Верховний Суд скасував рішення попередніх інстанцій у справі про неправомірність ліквідації банку "Київська Русь"

Верховний Суд 2 листопаду підтвердив правомірність ухвалення рішення Національним банком України (НБУ) про виведення з ринку неплатоспроможного банку "Київська Русь", повідомив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на веб-сайті.

Як наголошується в повідомленні, отже, скасовано постанови Київського апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України від 8 червня 2017 року, згідно з якими було визнано протиправними постанови НБУ про визнання неплатоспроможним і ліквідацію банку "Київська Русь". Саму справу передано на новий розгляд до Шостого апеляційного адміністративного суду. Суд апеляційної інстанції має врахувати всі зроблені Верховним Судом висновки.

Як наголошується в повідомленні, рішенням Верховного Суду також констатовано право НБУ ухвалювати рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у будь-який момент, але не пізніше 180 днів після зарахування банку до категорії проблемних. Це положення закону "Про банки та банківську діяльність" та його помилкове трактування судами використовувалися як підстава для скасування рішень НБУ та фонду про впровадження процедур тимчасової адміністрації в більшості судових спорів цієї категорії.

Як повідомлялося, 19 березня 2015 року постановою НБУ №190 у зв'язку з неспроможністю акціонерів банку "Київська Русь" забезпечити капіталізацію банк було зараховано до категорії неплатоспроможних. Постановою НБУ від 16 липня 2015 року №460 було відкликано банківську ліцензію банку "Київська Русь". Мажоритарний акціонер банку оскаржив ці рішення в судовому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА