17:38 15.11.2018

Для запуску опалювального сезону Смілі буде надано 25 млн грн кредиту - Зубко

2 хв читати
Для запуску опалювального сезону Смілі буде надано 25 млн грн кредиту - Зубко

У Смілі (Черкаська обл.), де з 12 листопада через відсутність опалення введено надзвичайний стан, для входження до опалювального сезону буде надано короткостроковий кредит у сумі 25 млн грн.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на засіданні держкомісії щодо запобігання надзвичайної ситуації в місті через відсутність опалення.

"Прем'єр-міністр ініціював пропозицію про надання короткотермінової позички для міста Сміла в розмірі 25 млн з тим, щоб пройти початок опалювального сезону, для підготовки процедур, які допоможуть забезпечити функції постачання тепла", - сказав він.

Раніше цього ж дня президент України Петро Порошенко доручив забезпечити місто теплом протягом кількох годин.

Як повідомлялося, в Смілі з 12 листопада введено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Відповідно до цього повідомлялося, що навчальні заклади закриють на невизначений час. Без тепла - житлові будинки, лікарні, дитячі сади і школи.

До теперішнього часу місто не отримало від НАК "Нафтогаз України" номінації на газ через борг у сумі 85 млн грн, накопиченого попереднім ліцензіатом, який надавав послуги з теплопостачання жителів міста.

У НАК заявили, що надання номінації можливо виключно після того, як буде визначено правонаступника за борговими зобов'язаннями, які "напрацювала" попередня організація. Після цього можна буде відновити подачу газопостачання, а борг перед "Нафтогазом" реструктуризувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА