20:10 15.11.2018

"ArcelorMittal Кривий Ріг" за 10 міс. інвестував у розвиток виробництва близько $ 349 млн

3 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" за 10 міс. інвестував у розвиток виробництва близько $ 349 млн

ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) у січні-жовтні 2018 року інвестувало близько $ 349 млн у розвиток виробництва, в тому числі $ 271,3 млн - капітальні інвестиції, $ 77,4 млн - операційні.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в четвер, велика частина капітальних і операційних витрат пов'язана з оновленням і розвитком металургійного виробництва.

При цьому уточнюється, що серед ключових проектів - будівництво двох нових машин безперервного лиття заготовок (МБЛЗ №№ 2, 3) потужністю в 1,4 млн тонн на рік кожна. Вартість інвестпроекту - близько $ 144 млн. Уже змонтовано 97% металоконструкцій і виконано близько 75% всіх будівельних робіт, на 2/3 завершено постачання основного обладнання компанії SMS Group, відбувається його монтаж.

Очікується, що до весни майбутнього року одна з побудованих МБЛЗ видасть першу заготовку.

Другий масштабний інвестпроект - реконструкція дрібносортного стану № 250-4. Наразі вже поставлено 80% основного обладнання компанії DANIELI, виконано 95% детального інжинірингу, фундаменти побудовані на 70% від загального обсягу проекту.

Загальна вартість проекту - близько $ 55 млн. Проектна потужність стану після реконструкції складе понад 1 млн тонн арматурного прокату на рік, при цьому з'явиться можливість випускати арматуру №№ 8-24 у бунтах зі шпулерним намотуванням. Окрім того, стан зможе виробляти арматурний прокат у пачках довжиною до 14 м з використанням нової механізованої лінії упаковки.

Меткомбінат також продовжує реконструкцію агломераційного цеху №2, вартість якої становить близько $ 150 млн. Дотепер з шести агломашин цеху реконструйовано дві: №№ 5 і 6. Решта, чотири агломашини (№№ 1-4) будуть оновлені в 2019-2020 рр. - контракти на постачання обладнання вже підписані. Внаслідок реконструкції будуть покращені екологічні показники з викидів, на 10% зросте продуктивність.

Також повідомляється, що раніше, в квітні 2018 року, почалися гарячі випробування оновленої коксової батареї № 5 (в лютому 2017 - батареї № 6) - найбільший інвестпроект на підприємстві за останні кілька років. Увесь комплекс нових батарей обійдеться підприємству в $ 160 млн.

Інвестиційна програма 2018 року реалізується і в гірському департаменті підприємства. Зокрема, триває модернізація дробильної і рудозбагачувальних фабрик, заміна насосних агрегатів, відновлення існуючої гірничотранспортної техніки, придбання нових великовантажних автосамоскидів тощо.

Очікується, що в 2018 році капітальні та операційні інвестиції АМКР перевищать $ 400 млн.

Раніше з посиланням на заступника гендиректора з технології і екології ПАТ Тиварі Винай повідомлялося, що ArcelorMittal з моменту придбання підприємства в Кривому Розі активно інвестує в його розвиток - у нові технології, реконструкцію та ремонти агрегатів.

"Зробили ставку на стратегічні проекти, щоб значно оновити виробничі потужності підприємства. З 2006 до 2017 року інвестиції склали близько $ 4,5 млрд (CAPEX + OPEX). Цього року компанія вкладе $ 400 млн. У 2019-2022 рр. Маємо намір інвестувати ще близько $ 1,5 млрд, продовжити реалізацію масштабної інвестпрограми", - сказав він.

Як повідомлялося, в 2018 році меткомбінат продовжує інвестувати в оновлення виробничих потужностей: запланована сума - $ 404 млн (10,9 млрд грн).

Загальний обсяг інвестицій у розвиток виробництва до 2020 року раніше був встановлений розміром $ 1,2-1,5 млрд.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА