Економіка

Deutsche Bank, BofA і JPMorgan виявилися втягнутими в розслідування справи Danske Bank

Американська влада звернулася до представників Deutsche Bank і Bank of America із запитом інформації про операції з естонською філією Danske Bank, який раніше був запідозрений у відмиванні коштів, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Також джерела кажуть, що міністерство юстиції США задавало питання про співпрацю філії з банком JPMorgan Chase.

Зазначені банки були банками-кореспондентами естонського підрозділу Danske Bank, який підозрюється в скоєнні підозрілих транзакцій обсягом близько 200 млрд євро.

За словами джерел, правоохоронні органи перевіряють, чи проводили банки належну перевірку операцій з естонським банком. При цьому розслідування перебуває на початковій стадії, і немає підстав припускати, що самі банки підозрюються в незаконній діяльності.

JPMorgan перестав надавати кореспондентські послуги Deutsche Bank в 2013 році, Deutsche Bank і Bank of America - в 2015 році.

Регулятори ЄС також проводять власні розслідування щодо Danske Bank. Масштаби відмивання грошей через естонський підрозділ банку входять у число найбільших подібних історій у світі.

Danske Bank - найбільший комерційний банк Данії, один з провідних банків Північної Європи. Штаб-квартира знаходиться в Копенгагені. Філії Danske Bank Group здійснюють банківську діяльність у 14 країнах світу.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ