15:26 19.11.2018

Голова "Нафтогазу" констатує відсутність іноземних покупців частки в оціненій в $14 млрд ГТС України

1 хв читати
Голова "Нафтогазу" констатує відсутність іноземних покупців частки в оціненій в $14 млрд ГТС України

Охочих придбати частку в українській газотранспортній системі (ГТС), оцінна вартість якої становить $14 млрд, серед іноземних партнерів наразі немає, заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Ми поки що не бачили бажання купувати частку української ГТС відповідно до такої оцінки ($7 млрд за 49% - ІФ). Можливо, воно з'явиться пізніше, але поки що ні в кого такого бажання немає", - сказав він на "Українському енергетичному тижні" в Києві в понеділок.

А.Коболєв нагадав, що метою залучення іноземного партнера в українську ГТС є збереження транзиту російського газу і доходів для держави від такого транзиту.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2018 року А.Коболєв повідомив, що розраховує на розгляд Верховною Радою пропозицій щодо відбору стратегічного міжнародного партнера для управління українською ГТС протягом першого півріччя 2019 року. За його словами, для цього Кабінет Міністрів має вийти з пропозиціями щодо умов конкурсу для відбору партнера до парламенту найближчим часом.

Верховна Рада ще в серпні 2014 року ухвалила закон, який дає змогу залучати відповідного іноземного партнера в капітал системного оператора на умовах до 49%, хоча можливий і варіант лише управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА