15:36 19.11.2018

Apple скорочує виробництво трьох найновіших моделей смартфонів

1 хв читати
Apple скорочує виробництво трьох найновіших моделей смартфонів

Apple Inc. останніми тижнями скоротила замовлення на виробництво всіх трьох найновіших моделей смартфонів (iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR), повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

Особливо різким стало скорочення замовлень iPhone XR - за даними джерел, компанія урізала плани з виробництва найбюджетнішої нової моделі на третину від спочатку запланованих 70 млн пристроїв.

За словами джерел, проблема виникла через складнощі з прогнозуванням попиту на нові моделі.

"Чим більший вибір ви надаєте, тим складніше передбачити, хто купуватиме ці пристрої", - заявив CEO консалтингової компанії Sequent Learning Networks Стівен Гейнс. Проблема посилюється тим, що, крім нових моделей, у продажу до цього часу зберігаються пристрої минулих модельних рядів.

Як наслідок, постачальники деталей для Apple погіршили свої прогнози квартальних фінпоказників, що різко позначилося на їхній капіталізації. Минулого тижня впали акції таких постачальників, як Qorvo Inc., Lumentum Holdings і Japan Display.

Акції самої Apple на попередніх торгах у понеділок дешевшають на 1,6%. За останній місяць капіталізація компанії скоротилася майже на 12%, до $918 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА