16:18 19.11.2018

Мінсоцполітики незабаром внесе на розгляд Кабміну проект постанови щодо монетизації пільг та субсидій

2 хв читати
Мінсоцполітики незабаром внесе на розгляд Кабміну проект постанови щодо монетизації пільг та субсидій

Міністерство соціальної політики України найближчим часом внесе на розгляд Кабінету Міністрів проект постанови щодо монетизації пільг та субсидій.

"Уже з січня 2019 року в Україні розпочнеться запровадження надання пільг і субсидій у грошовій формі. Міністерство соціальної політики України фіналізувало проект відповідної постанови та найближчим часом має намір винести його на розгляд засідання Кабінету Міністрів України", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Згідно з повідомленням, із січня вся сума допомоги від уряду для нових одержувачів субсидії надходитиме безпосередньо на банківський рахунок субсидіанта в державному банку. Рахунок матиме спеціальний режим використання. Тобто кошти першочергово будуть спрямовуватись на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію та воду.

"Якщо сім'я заощаджувала, то за результатами опалювального сезону залишок коштів на рахунку вона зможе використати на власний розсуд. Сума зекономлених грошей залежить виключно від родини", - наголошується в повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначають, що монетизація пільг і субсидій відбуватиметься в три етапи.

"Оскільки в Україні субсидію отримує майже половина українських сімей, одномоментно монетизувати допомогу для кожного буде складно. Тим паче, що уряд планує максимально автоматизувати цей процес, щоб основне навантаження лягло на управління соцзахисту, банківські установи та надавачів послуг, і українцям не довелося бігти в банк відкривати рахунки чи доносити додаткові документи. Тому вирішено провести її в три етапи", - констатують у відомстві.

Зокрема, з 1 січня 2019 року гроші на банківський рахунок надходитимуть тим, хто вперше звертається по допомогу. Тобто всі ті, хто подаватиме документи на субсидію в січні, вже отримають гроші на оплату комуналки на свій банківський рахунок.

Із 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію або пільгу вже багато років, зокрема користується допомогою в літній період. Це приблизно 3 мільйони домогосподарств.

Із 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує субсидію або пільгу, отримуватиме їх готівкою.

"При цьому правила надання житлових субсидій не змінюються. Розмір допомоги й надалі залежатиме лише від двох факторів - від розміру витрат на комуналку та від доходів громадян. Змінюється лише алгоритм її виплати", - заявляють у міністерстві.

У відомстві наголошують, що монетизація відбудеться незалежно від того, є у домогосподарства лічильник на опалення чи його немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА