10:30 20.11.2018

Мінінфраструктури підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ за ввезення електромобілів

2 хв читати
Мінінфраструктури підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ за ввезення електромобілів

 Міністерство інфраструктури підтримує звільнення від сплати акцизного збору та податку на додану вартість (ПДВ) за ввезення електромобілів до України, повідомляється на сайті міністерства.

"Міністерство інфраструктури повністю й однозначно підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ за ввезенні електромобілів до України. Я впевнений, що це створить передумови розвитку економіки за рахунок інфраструктурних проектів", - наведено в повідомленні слова міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Він вважає, що розвиток електротранспорту та його інфраструктури матиме, безумовно, позитивний вплив на екологію та енергетику нашої країни, а також сприятиме підвищенню фінансової стабільності України.

"Сукупний ефект від розвитку електротранспорту, відповідної інфраструктури та виробництва перекриють усі непрямі збитки до бюджету, про які стверджують "електроскептики", - заявив В.Омелян.

На думку міністерства, зменшення податкового навантаження створить необхідні переваги та додаткову привабливість розвитку електротранспорту.

Міністр інфраструктури також наголосив, що законопроекти №8159 і №8160, які розробило Мінінфраструктури та стосуються введення преференцій для електромобілів, також сприятимуть залученню іноземних інвестицій.

"У зазначених законопроектах містяться норми, що сприяють залученню міжнародних інвестицій для виробництва електротранспорту і його складових шляхом надання пільг", - наголошують у Мінінфраструктури.

Як повідомлялося, в 2017 році до України було ввезено 2,7 тис. електромобілів.

У 2018 році електромобілі та інші транспортні засоби, оснащені виключно електричним двигуном, звільнено від оподаткування акцизним податком і податком на додану вартість (ПДВ) за ввезення їх на митну територію України

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА