14:10 20.11.2018

Тарифи за газ для населення в Смілі не відрізнятимуться від тарифів в інших населених пунктах - Порошенко

2 хв читати
Тарифи за газ для населення в Смілі не відрізнятимуться від тарифів в інших населених пунктах - Порошенко

Тарифи за газ для населення в Смілі (Черкаська обл.) не відрізнятимуться від тарифів на газ для населення в інших населених пунктах, заявив президент України Петро Порошенко.

"Ще одна загроза - демагогія і популізм. Поширюється (інформація – ІФ), мовляв сміляни сплачуватимуть якусь підвищену ціну за газ. Заявляю абсолютно відповідально: цього не планувалося, цього не буде, і це також ... перебуватиме на моєму особистому контролі. Тариф буде, тариф є і залишатиметься, як у всій Україні", - сказав П.Порошенко на зустрічі з активом Черкаської області у вівторок.

Глава держави також доручив голові Черкаської обласної держадміністрації Олександру Вельбівцю проконтролювати, щоб жителям Сміли не нараховували тарифи за той період, коли вони не отримували опалення.

"Люди не повинні і не платитимуть за послуги, які їм не надавалися, щоб ніхто не надумав стягувати з людей жодної копійки за ненадані послуги", - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" повідомив, що станом на вечір 13 листопада не мав можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам у дев'яти регіонах, зокрема 12 великих, тоді як +1146 інших теплопостачальних підприємств на цей момент вже купували газ на пільгових умовах. "доти, доки ці підприємства не виконають ці вимоги законодавства, "Нафтогаз" не може надати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом Міністрів", - наголошується в повідомленні НАК.

У Смілі з 12 листопада було введено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Відповідно до цього повідомлялося, що навчальні заклади закриють на невизначений час. Без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садочки і школи.

Президент України Петро Порошенко 15 листопада доручив забезпечити теплопостачання Сміли протягом кількох годин.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомляв, що в Смілі в робочому режимі працюють вже 15 котелень з 20, тепло вже подано до низки об'єктів соціальної сфери і майже півсотні житлових будинків. 19 листопада він також повідомив, що в Смілі підключено всі котельні та попросив глав об'єднань співвласників багатоквартирних будинків перевірити наявність опалення в їхніх будинках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА