15:38 20.11.2018

Понад 68 тис. українців отримують субсидії за кількома адресами - Мінфін

2 хв читати
Понад 68 тис. українців отримують субсидії за кількома адресами - Мінфін

 Понад 68 тис. громадян отримують житлово-комунальні субсидії за кількома адресами, повідомив заступник міністра фінансів Юрій Гелетій.

"Перевірки одержувачів житлово-комунальних субсидій протягом січня-вересня 2018 року показали, що понад 68 тис. осіб отримують кілька субсидій за різними адресами. Або інший приклад - громадянин придбав автомобіль Mercedes-Benz вартістю понад 1,3 млн грн і оформив субсидію на 2 тис. грн "- цитує Ю.Гелетія прес-служба Міністерства фінансів на сайті у вівторок.

Мінфін з початку цього року направив близько 7,5 млн рекомендацій про перевірку достовірності інформації, яку подали одержувачі субсидій, завдяки чому вдалося уникнути неефективного використання 5,9 млрд грн, уточнюється в повідомленні міністерства. Крім цього, верифікація сприяла поверненню 46,5 млн грн бюджетних коштів.

"Проводячи верифікацію, Мінфін ніяк не втручається в особисте або сімейне життя громадян. На сьогодні відомство працює з даними, отриманими до 11 жовтня 2018 року на основі поточних нормативно-правових актів", - наголошує міністерство в повідомленні.

"Ми вдячні народним депутатам, які ініціювали зміни до Бюджетного кодексу з урахуванням нещодавнього рішення Конституційного суду. Для комплексного врегулювання питань з проведення верифікації Мінфін вже розробив і подав на розгляд Кабінету Міністрів проект закону "Про верифікацію і моніторинг державних виплат". Процес верифікації субсидій триває, оскільки він в інтересах як платників податків, так і одержувачів державної допомоги", - пояснив Ю.Гелетій.

Крім цього, Мінфін завершує впровадження автоматизованої інформаційно-аналітичної платформи, що значно підвищить оперативність, якість і прозорість процесу верифікації, зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА