15:53 20.11.2018

АМКУ оштрафував Курченка на 15 млн грн

2 хв читати
АМКУ оштрафував Курченка на 15 млн грн

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф на українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка в розмірі 15 млн грн, написав у Facebook глава АМКУ Юрій Терентьєв.

"Завершилося тривале розслідування, під час якого внаслідок тісної співпраці з Генеральною прокуратурою України та Службою безпеки України були визначені відносини контролю і кінцевого бенефіціара-набувача Брокбізнесбанку. АМКУ прийняв рішення у справі про вчинення економічної концентрації - придбання Курченком С.В. і групою пов'язаних осіб Брокбізнесбанку. На Курченка С.В. накладено штраф у 15 млн грн", - написав Ю.Терентьев.

Як повідомлялося, 7 березня 2018 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури України, надавши дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Курченка в створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

С.Курченку інкримінують 10 епізодів злочинної діяльності.

Завдані злочинною організацією збитки, активним учасником якої є С.Курченко, перевищують 14 млрд грн.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що вже в 2018 році розпочнуться заочні судові процеси над колишніми високопоставленими керівниками держави часів президентства Віктора Януковича, зокрема і над С.Курченком. Прокуратура Одеської області 30 травня 2017 року погодила і направила С.Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Генпрокуратура 29 червня 2017 року повідомила, що склала письмове повідомлення про підозру С.Курченку і направила його за місцем його реєстрації.

Згідно з повідомленням, С.Курченка підозрюють у створенні, забезпеченні діяльності та керівництві злочинною організацією, метою якої було здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів та участі у злочинах зазначеної організації в період з січня 2010 року до лютого 2014 року.

Обвинувачення стосується злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій (Національного банку України, ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укргазвидобування". ПАТ "Реал Банк", ПАТ "Брокбізнесбанк" та ін.) шляхом зловживань повноваженнями посадових осіб та службового підроблення документів з подальшим відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА