18:52 20.11.2018

Порошенко закликав бізнес до компромісу у питанні розширення бази оподаткування ЄСВ

1 хв читати
Порошенко закликав бізнес до компромісу у питанні розширення бази оподаткування ЄСВ

 Президент України Петро Порошенко закликав до компромісу щодо розширення бази оподаткування єдиним соціальним внеском (ЄСВ).

"Це крок, який ми маємо з усією відповідальністю підтримати. Нам необхідно піти назустріч. Тому що ми не можемо говорити про те, що в країні все добре, коли пенсії зростають найменше", - сказав П.Порошенко під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у вівторок.

Він нагадав про те, що раніше ставку ЄСВ було скорочено з 38% до 22%.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 14 листопада затвердив розроблений Міністерством соціальної політики законопроект, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і запровадити регресивну шкалу його нарахування. Нинішнє законодавство передбачає сплату 22% зазначеного податку із зарплат не вище ніж 15 мінімальних (55,8 тис. грн). Законопроект же пропонує нараховувати ЄСВ за цією ставкою на зарплати, не вище ніж 25 мінімальних (104 тис. грн), а понад цю суму запровадити регресивну шкалу аж до 5% ЄСВ на зарплати, що перевищують 270 розмірів мінімальних зарплат.

ЄБА і Союз українських підприємців зверталися до Верховної Ради і президента із закликом не підтримувати таку ініціативу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА