10:28 21.11.2018

Wizz Air планує відновить роботу української дочки в 2019 році

3 хв читати
Wizz Air планує відновить роботу української дочки в 2019 році

Угорський лоу-кост Wizz Air планує відновити роботу української дочки "Візз Ейр Україна" в 2019 році, повідомляє авіакомпанія.

"Візз Ейр Україна" має на меті отримати ліцензію українського авіаперевізника вже наступного, 2019 року ", - йдеться в повідомленні.

За підсумками зустрічі президента України Петра Порошенка та генерального директора Wizz Air Джозефа Вараді сторони дійшли згоди щодо того, що відновлення діяльності "Візз Ейр Україна" сприяло б розвитку української авіаційної галузі, забезпечуючи високоефективні з точки зору витрат і якості пропозиції для подорожей.

"На підтвердження нашої прихильності Україні та у відповідь на високий попит споживачів Wizz готова найближчим часом суттєво збільшити обсяг інвестицій у країну. Зокрема, йдеться про відновлення роботи нашої української дочірньої компанії "Візз Ейр Україна", і тут ми розраховуємо на необхідну підтримку від представників української влади", - наведено в повідомленні слова генерального директора Wizz Air Джозефа Вараді.

Компанія планує інвестувати $2,5 млрд для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 та Airbus A321.

"Ці літаки буде поставлено на бази авіакомпанії в Києві та інших регіонах України. У результаті запланований обсяг перевезених пасажирів становитиме 6 млн на рік до 2025 року", - наголошують у Wizz Air.

На думку керівництва авіакомпанії, відновлення роботи "Візз Ейр Україна" дасть змогу створити близько 6 тис. локальних робочих місць і в прямих, і в суміжних галузях, стимулюватиме значний розвиток українського туризму та сфери послуг.

При цьому в компанії зазначають, що відновлення польотів "Візз Ейр Україна" дасть змогу розширити мережу її лоу-кост-маршрутів до/з України.

Wizz Air закрила дочірню структуру в Україні "Візз Ейр Україна" в 2015 році, продовживши обслуговування рейсів із країни угорською авіакомпанією. Рішення про закриття української "дочки" в керівництві авіакомпанії-лоукостера пояснили нестабільною ситуацією на сході України та девальвацією гривні. Пізніше авіакомпанія кілька разів наголошувала на можливості відновлення роботи її "дочки" після стабілізації ситуації та в разі зростання попиту на авіаперевезення в країні.

Як повідомлялося, ірландський лоу-кост-авіаперевізник Ryanair у 2019 році планує відкрити п'ять нових рейсів з України, а також за три-п'ять років інвестувати в Україну $1,5 млрд, наростивши флот до 15 літаків і пасажиропотік до 5 млн осіб.

Wizz Air у січні-жовтні 2018 року перевезла на рейсах до/з України понад 1,2 млн пасажирів, що в 2,1 раза більше ніж за аналогічний період 2017 року.

Авіакомпанія пропонує перельоти за 41 маршрутом до 12 країн із трьох українських міст - Києва, Львова та Харкова.

Wizz Air, найбільший лоу-кост-перевізник у Центральній і Східній Європі, пропонує рейси за понад 600 маршрутами з 27 баз, поєднуючи 145 напрямків у 44 країнах. Флот авіакомпанії становить 89 літаків Airbus A320 та Airbus A321.

Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером "WIZZ" і включені до індексу FTSE 250 та FTSE All-Share Indices.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА