12:41 21.11.2018

"БПП" наполягатиме на збереженні відділень "Укрпошти" у віддалених селах - Березенко

2 хв читати
"БПП" наполягатиме на збереженні відділень "Укрпошти" у віддалених селах - Березенко

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" ("БПП") наполягатиме на збереженні відділень "Укрпошти" у віддалених селах і виділення коштів із держбюджету на їх фінансування, повідомив заступник глави фракції Сергій Березенко.

"На жаль, деякі керівники держпідприємств оцінюють роботу цих держпідприємств просто як роботу корпорацій, що мають приносити прибуток, забуваючи про соціальну відповідальність. Через те, що в Україні дуже довго не змінювався тариф на доставку пенсій, "Укрпошта" запропонувала скоротити велику кількість відділень у відокремлених населених пунктах для оптимізації її фінансового балансу. Це на 100% не допустимо", - заявив він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Березенко повідомив, що "БПП" підтримає виділення 500 млн грн на фінансування відділень "Укрпошти" у віддалених регіонах країни.

"Президент вніс таку ініціативу, ми її підтримали, Кабмін вніс це в проект держбюджету. Ці гроші підуть безпосередньо "Укрпошті" на фінансування листонош у віддалених регіонах. Ці відділення не будуть закриті, в 2019 році листоноші залишаться в цих селах, кожен пенсіонер, який там проживає, отримає пенсію", - сказав він.

Депутат наголосив на неприпустимості підвищення тарифу на доставку пенсії за рахунок самих одержувачів. "Це дуже важлива позиція, яку ми обстоюватимемо", - наголосив він.

Як повідомлялося, державна компанія "Укрпошта" розглядає припинення доставки пенсій з 2019 року у разі, якщо не буде затверджено новий тариф на цю послугу.

Раніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив про плани оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій, якщо тариф на доставку не буде змінено.

"З 1 січня 2019 року ми не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тис. стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу", - сказав він.

Раніше І.Смілянський неодноразово заявляв про збитковість послуги з доставки пенсій для "Укрпошти" і необхідність перегляду тарифу на доставку пенсій.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наприкінці жовтня пообіцяв не допустити припинення "Укрпоштою" доставки пенсій українцям і запропонував її менеджменту звільнитися у разі незгоди з важливістю цієї соціальної функції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА