12:49 21.11.2018

НАБУ не пред'являло обвинувачень Ощадбанку

2 хв читати
НАБУ не пред'являло обвинувачень Ощадбанку

Ощадбанк (Київ) спростовує повідомлення в деяких ЗМІ про те, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) нібито відкрило кримінальне провадження за фактом можливого розкрадання арештованого майна та зловживання службовим становищем головою правління банку та його підлеглими.

"До яких-небудь посадових осіб Ощадбанку, зокрема до голови правління Андрія Пишного, обвинувачення в рамках кримінального провадження не висувалися", - йдеться в повідомленні Ощадбанку на веб-сайті.

Як йдеться в повідомленні, обставини справи стосуються договірних відносин між Ощадбанком і його клієнтом - дружиною колишнього українського чиновника високого рангу, яка має в банку депозитні вклади. Ці кошти арештовано в рамках кримінальних проваджень, ініційованих правоохоронними органами щодо осіб з оточення колишнього президента України Віктора Януковича

В Ощадбанку з червня-2014 за рішенням уповноваженого колегіального органу встановлено нульову ставку для всіх без винятку заарештованих вкладів. Таке рішення відповідає банківській практиці в Україні.

У 2017 році клієнтка Ощадбанку подала цивільний позов до суду про зобов'язання банку донарахувати відсотки за арештованими правоохоронними органами строковими вкладами. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Наразі справу переглядає апеляційний суд.

Після відмови суду в задоволенні цивільних позовів для затягування процесу адвокат клієнтки звернувся до НАБУ із заявою про скоєння кримінального злочину посадовими особами Ощадбанку у вигляді привласнення та розтрати майна зазначеної вище фізичної особи, на яке накладено арешт. Детектив НАБУ, з огляду на відсутність складу та події злочину, відмовив у порушенні кримінального провадження та внесення заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Такі дії детектива НАБУ оскаржили адвокати клієнта і, враховуючи судову практику, що склалася щодо обов'язку правоохоронних органів внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування процедурно, за фактом самого повідомлення суд зобов'язав уповноважених осіб НАБУ внести відомості до реєстру про можливе скоєння кримінального злочину.

Наразі детектив НАБУ здійснює перевірку викладених у заяві адвокатів клієнта обставин, йдеться в повідомленні банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА