15:56 21.11.2018

Верховний Суд відхилив скаргу "Газпрому" щодо штрафу АМКУ на 172 млрд грн

2 хв читати
Верховний Суд відхилив скаргу "Газпрому" щодо штрафу АМКУ на 172 млрд грн

Колегія суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду залишила без розгляду скаргу ПАТ "Газпром" на рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про накладення на компанію штрафу в розмірі 172 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Відповідну постанову Верховного Суду від 14 листопада оприлюднено в єдиному реєстрі судових рішень.

"Касаційну скаргу ПАТ "Газпром" залишити без задоволення, а ухвалу Господарського суду міста Києва від 19 червня 2018 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 30 серпня 2018 року у справі №910/18299/16 - без змін", - йдеться в постанові.

У тексті документа зазначено, що судові акти попередніх інстанцій були прийняті з додержанням норм матеріального та процесуального права.

Як повідомлялося, в січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Пізніше сума штрафу зросла вже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату. Це рішення було кілька разів підтверджене українськими судами.

Міністерство юстиції України 21 квітня 2017 року ініціювало виконавче провадження щодо примусового стягнення з "Газпрому" суми штрафу, пені (аналогічної за розміром штрафу), виконавчого та судового зборів шляхом накладення стягнення на активи "Газпрому" на території України.

Наприкінці жовтня 2018 року "Газпром" відповідно до Арбітражного регламенту ЮНСІТРАЛ ініціював арбітражний розгляд проти України у зв'язку з штрафом АМКУ. "Газпром" просить арбітраж ухвалити рішення про виплату грошового відшкодування та застосування інших засобів правового захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА