15:58 21.11.2018

Wizz Air планує в 2019 р. розмістити в Україні 10 літаків

2 хв читати
Wizz Air планує в 2019 р. розмістити в Україні 10 літаків

Угорський лоу-кост Wizz Air планує відкрити українську дочірню компанію "Візз Ейр Україна" і розмістити в Україні флот із 10 літаків, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"В 2019 ми створюємо "Візз Ейр Україна" з флотом з 10 літаків української реєстрації, сплатою податків і створенням сотень нових високооплачуваних робочих місць в Україні. Протягом трьох-п'яти років цей флот подвоїться. Будемо працювати на внутрішніх і міжнародних авіарейсах за лоукост- цінами", - процитував міністр позицію авіакомпанії.

Він також написав, що Wizz Air відзначили прозорість українського авіаринку, зростання економіки і авіаперевезень, а також здорове конкурентне середовище на ринку авіаперевезень у країні.

Як повідомлялося, Wizz Air планує відновити роботу української дочки "Візз Ейр Україна" в 2019 році, а також до 2025 року інвестувати $2,5 млрд для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Раніше ірландський лоу-кост авіаперевізник Ryanair у 2019 році планує відкрити п'ять нових рейсів з України, а також за три-п'ять років інвестувати в Україну $1,5 млрд, наростивши флот до 15 літаків і пасажиропотік до 5 млн осіб.

Wizz Air у січні-жовтні 2018 року перевезла на рейсах до/з України понад 1,2 млн пасажирів, що в 2,1 рази більше порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Авіакомпанія пропонує перельоти за 41 маршрутом до 12 країн з трьох українських міст - Києва, Львова та Харкова.

Wizz Air, найбільший лоу-кост-перевізник у Центральній і Східній Європі, пропонує рейси більш ніж за 600 маршрутами з 27 баз, поєднуючи 145 напрямків у 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з 89 літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером "WIZZ" і включені до індекс уFTSE 250 і FTSE All-Share Indices.

Wizz Air закрила дочірню структуру в Україні "Візз Ейр Україна" в 2015 році, продовживши обслуговування рейсів з України угорською авіакомпанією. Рішення про закриття української дочки в керівництві авіакомпанії-лоукостера пояснили нестабільною ситуацією на сході України і девальвацією гривні.

Пізніше авіакомпанія кілька разів наголошувала на можливості відновлення роботи української дочки після стабілізації ситуації і в разі зростання попиту на авіаперевезення в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА