16:43 21.11.2018

Порошенко переконаний, що ВР підтримає виділення 500 млн грн на витрати "Укрпошти" із доставки пенсій у держбюджеті-2019

2 хв читати
Порошенко переконаний, що ВР підтримає виділення 500 млн грн на витрати "Укрпошти" із доставки пенсій у держбюджеті-2019

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Верховна Рада підтримає його ініціативу щодо передбачення в державному бюджеті на 2019 рік 500 млн грн на витрати "Укрпошти" із доставки пенсій.

"Дуже непросте, але єдине можливе рішення. У мене є пропозиція до уряду, і вона була підтримана ним... щоб ми виділили 500 млн грн державного бюджету для того, щоб забезпечити компенсацію "Укрпошті" витрат на доставку пенсії", - сказав П.Порошенко на зустрічі з представниками "Укрпошти" в Житомирській області в середу.

Він повідомив, що парламентський комітет із питань бюджету розглядає урядове подання законопроекту про державний бюджет на 2019 рік до другого читання.

"Я поговорив із депутатами, поговорив із прем'єр-міністром, і ця стаття точно буде проголосована Верховною Радою. Пропозиції президента буде враховано", - зазначив глава держави.

За його словами, це дасть змогу захистити пенсіонерів і не підвищувати тарифів на доставку пенсій.

"Не буде це робитися за рахунок коштів пенсіонера, простої людини. Пенсії потрібно збільшувати, а не забирати з них... І водночас зберегти відділення", - зазначив президент.

Він наголосив, що листоноша для пенсіонерів - це їхній зв'язок зі світом, "а ви пропонуєте, щоб ми на сьогодні це скоротили і перейшли на якусь картку".

За словами президента, керівництво "Укрпошти" пообіцяло йому, що не скорочуватиме сільські поштові відділення.

"Кошти державного бюджету, 500 млн грн, дадуть змогу нам зберегти ці відділення", - запевнив П.Порошенко.

Як повідомлялося, державна компанія "Укрпошта" розглядає припинення доставки пенсій з 2019 року у разі, якщо не буде затверджено новий тариф на цю послугу.

Раніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив про плани оптимізувати мережу в селах, побудовану під доставку пенсій, якщо тариф на доставку не буде змінено.

"Із 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тис. стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного та виробничого персоналу", - сказав він.

Раніше І.Смілянський неодноразово заявляв про збитковість послуги з доставки пенсій для "Укрпошти" та необхідність перегляду тарифу на доставку пенсій.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наприкінці жовтня пообіцяв не допустити припинення "Укрпоштою" доставки пенсій українцям і запропонував її менеджменту звільнитися в разі незгоди з важливістю цієї соціальної функції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА